Kategorier
Resdagbok

Road Trade – ”Sverige runt på 7387 spänn.”

Att vara framgångsrik

som företagare handlar till stor del om att bygga relationer. Relationer till kunder, leverantörer eller anställda. Idag var vi relationsbyggare åt ICA Supermarket i Ystad.

I ungefär tre timmar stod vi och hjälpte kunderna att packa in sina varor i plastpåsar. Intrycket av oss var det sista kunden tog med sig ut ur butiken och det var viktigt att det var ett positiv sådant. “Om ni fortsätter med det här ska jag aldrig handla någon annan stans”, sade en äldre dam och var förundrad över vilken service butiken erbjöd. När vi hörde de orden förstod vi att vi hade lyckats. Den fåordige svensken säger sällan något, men idag fick vi både många leenden och många “vilken service!”.

Det känns som ett bra sätt att knyta ihop säcken på. Relationen till dina kunder är förmodligen det mest värdefulla du har som företagare och genom att förstärka den kan du tjäna mer pengar. Mycket mer pengar.

När vi i dagens sommarsol gick ut från ICA-butiken konstaterade vi att Projekt Road Trade är slut. För den här gången. Nu funderar vi på vad vi ska göra härnäst. Vi hoppas att vi inspirerat någon av er trogna bloggläsare och vi hoppas fortsätta sprida orden “jobb är något man skaffar sig, ingenting man får”. Kanske skriver vi en bok, kanske föreläser vi. Förmodligen gör vi både och.

Men… vad vore ett blogginlägg utan ett djupt slut? Just det, inte mycket för världen. Vi har under resan stött på många hinder – vissa svårare än andra – och utifrån dessa har vi dragit den absolut viktigaste lärdomen av dem alla. Behåll din positiva attityd. Engagemang föder engagemang och likaså kan ett leende föda fler leenden. Lyckas du att skratta åt dina problem istället för att se dem som orosmoln kommer de att vara mycket lättare att lösa. När du sedan lyckats att lösa dem kommer det att bli lättare att skratta åt framtida problem och så är cirkeln sluten. Precis som Road Trade.

Vi hoppas att du som bloggläsare har kunnat dragit dina egna slutsatser kring vår resa och kanske tagit till dig några av våra. Vi är övertygade om att det går att skaffa sig jobb om man har rätt inställning. Vad tror du?

Ps. Lämna inte riktigt bloggen ännu. Vill du veta hur många motorstopp vi fått och hur många bloggläsare vi haft gör du säkrast i att läsa morgondagens statistikinlägg. Ds.